O martes 29 de xaneiro contamos coa presencia de D. CARLOS LEIRÓS ORGE, técnico Superior en Dietética e Nutrición.
Foi unha charla de interese para todos: pais, nais e mestres.
Extraemos da mesma os seguintes consellos para unha alimentación saudable:
- Máis vale prevenir que lamentar.
- Realizar 5 ou 6 comidas ao día.
- Beber auga durante todo o día, entre 1,5 e 2 litros.
- Aumentar o consumo diario de froitas, verduras e hortalizas.
- Empregar aceite de oliva .
- Comer alimentos variados, aportarán os nutrientes e a enerxía necesarios.
- Non saltarse nunca o almorzo, proporcionará os nutrientes e enerxía para comezar o día.
- Moderar o consumo de carne grasa, bollería, azúcares, etc,…
O ALMORZO é IMPRESCINDIBLE e debe ser completo. É cando máis enerxía precisa o noso organismo e se non a ten o vai buscar doutro xeito. Se esta dinámica é habitual pode provocar problemas de saúde, de feito iste é un dos factores que pode chegar a provocar obesidade.
Outros aspectos que favorecen a nosa saúde:
- Realizar formas de cocción sanas (reducindo a inxesta de grasa) como: vapor, plancha, forno.
- Reducir fritos, estofados rebozados.
- Comer sentados e en compañía, pouco a pouco e mastigando ben os alimentos.
- Realizar exercicio diario.
Agradecemos D. CARLOS LEIRÓS ORGE, a súa presencia no CEIP Eduardo Pondal .
Selección de lecturas sobre alimentación:
1 comentario:
D. carlos.
Queria preguntarle si da dietas para vegetarianos.
muy agradecida,
Publicar un comentario