xoves, 7 de febreiro de 2013

ALIMENTACIÓN E SAÚDE por D. Carlos Leirós Orge

 

O martes 29 de xaneiro contamos coa presencia de D. CARLOS LEIRÓS ORGE, técnico Superior en Dietética e Nutrición.
Foi unha charla de interese para todos: pais, nais e mestres.
Extraemos da mesma os seguintes consellos para unha alimentación saudable:
-         Máis vale prevenir que lamentar.
-         Realizar 5 ou 6 comidas ao día.
-         Beber auga durante todo o día, entre 1,5 e 2 litros.
-         Aumentar o consumo diario de  froitas, verduras e hortalizas.
-         Empregar aceite de oliva .
-         Comer alimentos variados, aportarán os nutrientes e a enerxía necesarios.
-         Non saltarse nunca o almorzo, proporcionará os nutrientes e enerxía para comezar o día.
-         Moderar o consumo de carne grasa, bollería, azúcares, etc,…

      O ALMORZO é IMPRESCINDIBLE e debe ser  completo. É cando máis enerxía precisa o noso organismo e se non a ten o vai buscar doutro xeito. Se esta dinámica é habitual pode provocar problemas de saúde, de feito iste é un dos factores que pode chegar a provocar obesidade.

      Outros aspectos que favorecen a nosa saúde:
-         Realizar formas de cocción sanas (reducindo a inxesta de grasa) como: vapor, plancha, forno.
-         Reducir fritos, estofados rebozados.
-         Comer sentados e en compañía, pouco a pouco e mastigando ben os alimentos.
-         Realizar exercicio diario.
   Agradecemos D. CARLOS LEIRÓS ORGE, a súa presencia no CEIP Eduardo Pondal .
   
Selección de  lecturas sobre alimentación:



1 comentario:

amae perez dixo...

D. carlos.
Queria preguntarle si da dietas para vegetarianos.
muy agradecida,